ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні розпочався Міжнародний конкурс молодих виконавців імені Дмитра Біди

|

У Львові сьогодні, 20 листопада, розпочався Міжнародний конкурс молодих виконавців на дерев’яних духових інструментах імені Дмитра Біди. Як повідомляє офіційний сайт ЛОДА, триватиме він до 26 листопада.

За словами начальника управління культури і туризму Львівської облдержадміністрації Галини Дорощук, до участі в конкурсі подали заявки 189 учасників з Росії, Татарстану, Польщі та України. Зокрема, у конкурсі змагатимуться 53 флейтисти, 17 гобоїстів, 64 кларнетисти, 21 фаготист, 34 саксофоністи.


Переможців кожної номінації у вікових категоріях нагородять дипломами та цінними подарунками. Лауреатів I, II, III туру — грошовими преміями. До речі, гран-прі конкурсу становить 300 доларів США.

Голова журі — перший кларнетист Національного оркестру Франції Патрік Мессіна. Він вручить переможцю у відповідній номінації кларнет від Французької асоціації кларнетистів. Як зазначив співголова журі професор Львівської державної музичної академії ім. М. Лисенка В’ячеслав Цайтц, уперше цього року в Конкурсі братимуть участь саксофоністи. За словами Галини Дорощук, на проведення Четвертого міжнародного конкурсу молодих виконавців на дерев’яних духових інструментах ім. Д. Біди управління культури і туризму ЛОДА надало 35 тисяч гривень, Міністерство культури і туризму України — 30 тисяч гривень, управління культури Львівської міської ради — 3 тисячі гривень, а решта — спонсорські кошти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *