ОСТАННІ НОВИНИ

Рівень розрахунків за газ підприємств теплової енергетики області – 75%

|

На 9 листопада 2006 року організації, що надають послуги теплопостачання, забезпечили оплату спожитого газу на рівні 75,1%, у т.ч. теплопостачальні організації – 74,7%, що порівняно зі станом оплати на 2 листопада 2006 р. менше на 6,9 %. Як передає прес-служба обласної адміністрації, такі дані оприлюднив сьогодні під час селекторної наради заступник голови обласної адміністрації Тарас Федак.

Низький рівень розрахунків від початку року допустили МДКП «Розділтеплокомуненерго» – 61,6%, ТзОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» – 65,0%, КП «Моршинтеплоенерго» – 75,1%, МКП “Червоноградтепенерго” – 63,7%, що негативно вплине на забезпечення лімітами споживання газу вищевказаних підприємств на листопад поточного року. Надзвичайно низький рівень оплати за газ зафіксовано за перші сім днів листопада цього року, що становить 4,6%, у т.ч. по Львову – 0,3%, по містах і районах – 9,7%.

Низка теплопостачальних підприємств взагалі не оплачували за спожитий у листопаді газ, зокрема: МКП “Львівтеплоенерго”; МКП “Залізничнетеплоенерго”; КП “Червоноградтеплокомуннерго”; ДКП “Стрийтеплокомуненерго”; КП “Сокальтеплокомуненерго”; КП “К.Бузькатеплоенерго” МКП “Золочівтеплоенерго”.

Як зазначив Тарас Федак, шість вищевказаних підприємств заборгували за газ понад вісім мільйонів гривень, що становить 73% загального обсягу заборгованості теплопостачальних організацій області, допущеної у 1-й декаді листопада.

Окрім того, у деяких підприємств рівень розрахунків становить менше 10%, зокрема КП “Дрогобичтеплоенерго” розрахувалось на рівні 9,4%, ТзОВ “Енергія-Новояворівськ” – 5,5%, КП “Бориславтеплоенерго” – 5,8%, КП “Яворівтеплоенерго” – 0,6%.

Тарас Федак наголосив, що однією з причин низької оплати за спожитий природний газ є недостатня робота з населенням щодо своєчасної оплати за послуги теплопостачання. Під час селекторної наради він звернувся до керівників міст і районів з проханням подати протягом трьох днів розроблені схеми роботи з боржниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *