ОСТАННІ НОВИНИ

На Громадській колегії говорили про доцільність вступу України в НАТО

|

Засідання Громадської колегії щодо питання вступу України до НАТО відбулося сьогодні, 10 листопада. Як повідомляє офіційний сайт ЛОДА, засідання провів начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Святослав Шеремета. Окрім того, для обговорення питання вступу України до НАТО запрошено представників громадських організацій, військових структур та науковців.

Під час засідання виступили завідувач кафедри іноземних мов Інституту сухопутних військ Національного університету „Львівська політехніка” Петро Черник, проректор Галицького інституту економіки та туризму, віце-президент Інституту громадянського суспільства Степан Трохимчук та представник Львівської обласної організації Всеукраїнської ГО „Громадська рада освітян і науковців України” Петро Ляшкевич.

За словами Петра Черника, Україна й досі у повному обсязі не вирішила питання воєнної безпеки.

„Приєднання України до НАТО є питанням геостратегічного вибору. Завдяки вступу України до альянсу відбудеться розвиток демократичних інститутів у державі, а також інтеграція до НАТО сприятиме вливанню іноземних інвестицій. Приєднання України до НАТО – це аспект не просто політичного вибору, а питання виживання українців як нації”, – наголосив Петро Черник.

Учасники погодилися в тому, що необхідно формувати позитивну громадську думку щодо НАТО, інформувати населення про ті переваги, які отримає Україна, ставши членом цієї організації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *