ОСТАННІ НОВИНИ

УНП проситиме повернути приміщення Народного дому в Перемишлі

|

Українська народна партія звернулася до Президента України Віктора Ющенка з проханням порушити перед Президентом Польщі питання про повернення приміщення Народного дому в Перемишлі у власність української громади до 50-річчя Об`єднання українців у Польщі. Про це повідомила прес-служба ЛОО УНП.

УНП наголосила на важливості вирішення цього питання, оскільки «у 1904 р. зазначена будівля була побудована за кошти членських внесків української громади міста Перемишля, а у 1949 р. – націоналізована комуністичним польським режимом і досі не повернута українській громаді».

«Під час офіційних візитів до Польщі українська громада неодноразово зверталася до Вас з проханням допомогти у вирішенні цього питання. Українська народна партія, якій небайдужа доля українців за кордоном, звертається до Вас з проханням порушити перед Президентом Польщі Лехом Качинським питання про повернення приміщення Народного дому м. Перемишль у власність Об`єднання українців у Польщі до 50-річчя від часу його створення», – йдеться в документі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *