ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили Центр інформаційних технологій

|

У Львові на базі новітніх інформаційних технологій підвищуватимуть кваліфікацію державних службовців із західної України. Як розповів журналістам під час сьогоднішньої презентації Центру новітніх інформаційних технологій для держслужбовців, представників громадських організацій та органів місцевого самоврядування директор Інституту демократії імені Пилипа Орлика, на базі якого створено центр, Петро Мавко, відкриття центру стане технічною базою реалізації програми «Розбудова демократії та можливостей державної служби в Україні».

За його словами, ця програма, розроблена компанією European Competence (Великобританія) за фінансуванням компанії «Теленор» (Норвегія) і впроваджена терміном на два роки, матиме два навчальні центри, один з яких відкрито сьогодні у Львові на вулиці Золотій, 8. «Наразі у Львівському центрі є 30 учасників із 10 західноукраїнських областей, які мають змогу працювати на 30 комп’ютерах. Загалом у центрі навчатимуться 120 осіб, їх поділено на чотири навчальні групи, кожна з яких має окрему програму», – наголосив Петро Мавко. Чотири програми, а це «Демократія та модернізація державного сектора через створення електронного уряду», « Європейський Союз та європейський економічний простір», « Політика та програми сусідства ЄС» та «Сучасний проектний менеджмент та лідерство на основі ІКТ» складатимуться з двох модулів, зокрема, другий модуль проводитимуть у Брюсселі. Там учасники програми «Розбудова демократії та можливостей державної служби в Україні» відвідають Європейський парламент, Єврокомісію.

За словами організаторів проекту, йдеться про те, щоб поступово виховати в Україні службовців європейського рівня. «Курси спрямовані на те, щоб наші державні службовці відрізнялися від своїх попередників демократичним баченням і вмінням використовувати новітні технології», – підкреслив керівник Київського проекту новітніх інформаційних технологій Олександр Дем’янчук. Окрім того, він наголосив, що загальна вартість цього проекту становить майже один мільйон гривень.

Наразі 17 % учасників Львівського центру новітніх інформаційних технологій – представники різних місцевих рад, 20% – викладачі вищих навчальних закладів, які функціонують у західній Україні.

Проект реалізовує компанія «European Competence Ltd.» від імені Telenor та у тісній співпраці з Національним університетом «Києво-Могилянська академія» в Києві та Інститутом демократії імені Пилипа Орлика у Львові. Він розрахований на півтора року та завершиться наприкінці 2007 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *