ОСТАННІ НОВИНИ

«Свобода» відстояла будівництво між спорудою СБУ та резиденцією Президента

|

Служба безпеки України та прокуратура міста Львова виступили проти будівництва чотириповерхового офісного будинку на вулиці Гвардійській, 17а. Сьогодні міський виконавчий комітет, ознайомившись з протестом прокурора та аргументами СБУ, вирішив, що вони є необґрунтованими, та ще раз підтвердив законність будівництва.

Як повідомила начальниця юридичного управління міської ради Гелена Пайонкевич, 16 жовтня прокурор міста Львова виніс протест на рішення виконкому від 7 квітня 2006 року про проектування та будівництво приватним підприємством споруди на вулиці Гвардійській, 17а. За словами пані Пайонкевич, аргументи прокуратури базуються на інформації СБУ, яке стверджує, що поява нової споруди на Гвардійській може призвести до витоку інформації, яка становить державну таємницю. За інформацією СБУ, на Гвардійській прокладено кабель, призначений для передачі інформації з обмеженим доступом.

Крім того, згідно з протестом прокурора, будівництво призвело до зсуву порід і загрожує резиденції перших осіб держави, яка розташована вище на вулиці Гвардійській.

Гелена Пайонкевич повідомила, що юридичне управління, проаналізувавши протест прокуратури та аргументи СБУ, вирішило, що вони є необґрунтованими. «Прокуратура посилається на порушення ЗУ «Про інформацію». Але він не передбачає обмежень щодо будівництва споруд поблизу будівель з визначеним режимом та обмеженим доступом. Крім того, виконкому не надали жодних доказів, що ця будівля є будівлею з режимним доступом», – сказала начальниця юридичного управління.

У підсумку члени виконкому вирішили, що зауваження юридичного управління є суттєвими, а тому не задовольнили протест прокурора. Депутат Львівської міської ради Олег Махніцький, який був присутній на засіданні міськвиконкому, сказав, що це питання стосується фракції «Свобода» і що вона так просто не полишить цього питання. Він пообіцяв найближчим часом провести прес-конференцію і розкрити деталі цієї справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *