ОСТАННІ НОВИНИ

Через 30 років дочекалися квартири

|

Сьогодні багатодітна сім’я Півкач та сім’я трійні Бейда отримали від Львівської міської ради нове помешкання на вулиці Драгана. Ключі від квартир власникам урочисто вручала в. о. начальника управління житлово-комунального господарства Марія Желіско.

Сім’я Півкач – черговик Львівської міської ради з 1977 року за номером 2791, у списку для першочергового надання житла (багатодітна сім’я) з 2002 року під номером 5834. Мати восьми дітей Надія Півкач розповіла журналістам, що вже вісім років мешкала у квартирі на вулиці Сянській, площа якої – 35 квадратних метрів.

Нове п’ятикімнатне помешкання площею 147,7 м. кв. ще потребує побілки та встановлення сантехніки, однак робітники запевнили, що до кінця року сім’я зможе переселитися у нову квартиру.

«Ми хотіли б переїхати якнайшвидше, бо стара квартира малопридатна для проживання з дітьми», – сказав новий господар помешкання пан Ігор.

Щодо сім’ї Бейди, то мати трійні, яка була першою на квартирному обліку серед пільговиків, отримала трикімнатну квартиру площею 95 м. кв. у будинку на вулиці Драгана. Аби переселитися у нове помешкання, сім’я мусить ще довести його до пуття, у чому їй мають допомогти робітники фірми-будівельника.

За словами пані Желіско, міська рада не платить за житло для пільговиків, оскільки ці квартири – інвестиційний внесок з боку фірми-будівельника.

Загалом ціна одного квадратного метра у новому будинку тепер коштує близько 1150 доларів США, однак, як запевнила Марія Желіско, міській раді житло нараховували за собівартістю – 750 доларів США за квадратний метр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *