ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові говорили про гендерну ситуацію в Україні

|

У Львівській обласній адміністрації обговорили питання співпраці та створення нової стратегії Програми розвитку ООН в Україні у напрямку впровадження гендерних підходів. Як повідомляє прес-служба ЛОДА, участь у зустрічі взяли начальник управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА Андрій Корнат, депутати Львівської облради та представники Координаційної ради з питань гендерної політики при ОДА разом з представниками ПРООН в Україні Ларисою Кобелянською та Іриною Ігнатовою. Окрім того, були присутні експерти з гендерних питань Бонні Бернстр і Крістер Джеффмар зі Швеції.



Основне питання, яке порушували на цій зустрічі, – інтеграція гендеру в національні державні програми та аналіз гендерної ситуції у Львівській області від часу дії Закону України “Про забезпечення рівних прав та рівних можливостей жінок і чоловіків”.

Окрім того, ЄС надав Україні 14 мільйонів доларів США для розвитку гендерних змін, а це найбільша сума, яку ЄС надавав будь-якій країні з цією метою. “Ця технічна підтримка має відповідати нашій готовності впроваджувати ці проекти у дію”, – наголосила представник ПРООН в Україні Лариса Кобелянська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *