Кашуба захищатиме підприємців від зростаючих апетитів влади

|

Голова львівського представництва Держкомпідприємництва у Львівській області Ярослав Кашуба захищатиме підприємців, зокрема, зі сфери грального бізнесу, від неправомірних дій місцевої влади. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції.

За словами Я. Кашуби, місцева влада у Львові порушила процес прийняття ухвали щодо впорядкування розміщення закладів грального бізнесу 22 червня цього року. «Треба відзначити, що ухвала про впорядкування закладів грального бізнесу у Львові від 22 червня є регуляторним актом, і тому вона повинна була пройти відповідну процедуру – мали бути внесені зміни до плану регуляторних актів на 2006 рік та здійснено оприлюднення цього плану, і це не було зроблено», – зазначив він.

Крім того, зазначив Я. Кашуба, оприлюднення регуляторного акту має містити аналіз регуляторного впливу, тобто має бути здійснене обґрунтування необхідності прийняття такого регуляторного акту, що також не було зроблено і що є порушенням законодавства.

Водночас він сказав, що в одному з пунктів ухвали міська рада перевищила свої повноваження, бо порядок встановлює обмеження щодо розміщення гральних закладів, які не передбачено чинним законодавством.

Представник Держкомпідприємництва у Львівській області зазначив, що «ця ухвала викликала масу перевірок, яку здійснювали РДА, податкова і правоохоронці». Ці перевірки зачепили не лише тих, хто працює в тіні, а й легальних підприємців, які працюють у сфері грального бізнесу і не порушують умов ліцензій. Відтак Я. Кашуба зазначив, що він, як уповноважений комітету, захищатиме права підприємців, бо «апетит у влади приходить під час їжі».

«Ми хвилюємося, що сьогодні вони взялися за гральний бізнес, а завтра міському голові Львова, Борислава чи Стрия не сподобаються аптеки і він почне з ними боротися, а потім вирішить боротися з продуктовими магазинами. Тобто йдеться про те, що ми повинні забезпечувати, аби влада не порушувала прав підприємців, бо, як кажуть, апетит посилюється під час їжі», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *