ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада обіцяє зрушити з місця квартирну чергу

|

У Львівській міській раді запевняють, що відтепер черга на отримання житла рухатиметься набагато швидше. Під час сьогоднішньої прес-конференції начальник управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради Марія Желіско звернулася до всіх черговиків, щоб вони поновили свої довідки з місця проживання, бо «час йде і відбуваються зміни».

За словами М.Желіско, протягом найближчого часу міська влада планує поновити квартирний облік і зробити новий список черговиків, які потребують житла.

На сьогодні у черзі на отримання житла налічується 23 256 львівських сімей, окрім того 15 тисяч сімей – у списку на отримання кооперативних квартир. А також існує категорія львів’ян, яким влада повинна терміново знайти 106 квартир. Йдеться про мешканців 89 будинків, які визнані аварійними й загрожують обвалом.

«Перші черговики на отримання житла внесені у список ще в 1964 році. Звичайно, що люди вже майже зневірилися у тому, що колись у міській раді їм безоплатно виділять житло. Міський голова Львова переглянув політику надання квартир у Львові, створив нову громадську комісію з житлових питань при виконавчому комітеті, яка засідає щосереди. Мер хоче зробити розподіл житла відкритим, прозорим і, щоб це не суперечило чинному законодавству. Всі квартири, які звільняються розподілятимуться тільки по черговості», – наголосила М.Желіско.

За її словами, загальна черга протягом останніх років практично не рухалася. Передусім причиною було те, що у Львові майже не будувалося соціального житла, а лише комерційне. А коли з’являлися квартири, які мерія могла надати безкоштовно, то вони розподілялися між першочерговиками, до яких, зокрема, належать учасники війни, бойових дій, потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС.

До громадської комісії з житлових питань, окрім працівників виконавчих служб мерії та радників міського голови входять депутати, а також представники Спілки безквартирних офіцерів та Спілки ветеранів Афганістану, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *