ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина матиме власну стратегію розвитку

|

Сьогодні під час сесії львівської обласної ради депутати проголосували за прийняття документа «Стратегія розвитку львівської області до 2015 року». Документ підтримали 92 депутати, 11 було проти. Фракція ВО «Свобода» повним складом утрималась від голосування, а УНПісти, незважаючи на вчорашні заяви голови фракції Олекси Гудими про те, що депутати не будуть голосувати, – таки підтримали.

Під час обговорень депутати розкритикували документ, називаючи його поганою курсовою роботою студента Політехніки та симбіозом радянських і не зовсім правильних європейських тенденцій. Були також редакційні зауваження до документа, однак прихильники Стратегії наголосили на необхідності такого документа, оскільки це стане початком для глибокого аналізу економічного роботи на Львівщині.

Перший заступник голови ЛОДА Валерій П ’ ятак, що був одним із авторів Стратегії розвитку наголосив, що над документом розпочали роботу ще за головування Мирона Янківа та продовжували працювати над ним, коли головою ОДА був Олександр Сендега. «Ми не такі багаті, щоби жити без стратегії, – зазначив із трибуни пан П ’ ятак. – Стратегія розвитку області – крок до успіху в роботі з інвесторами».

Серед зауважень депутатів: «Ідея створити оазу на Львівщині мені подобається, однак чи потрібна вона на регіональному рівні, якщо немає центральної на державному», – сказав голова фракції УНП Олекса Гудима.

«Обласна адміністрація працювала над цим документом два роки, а депутати облради – кілька днів. Окрім того, не маю сумнівів щодо того, що над Стратегією працювали політики. Вона не має аналізу змін, прогнозів, основних цільових програм, поетапності, а що найголовніше – авторського колективу», – висловив зауваження лідер «Свободи» Олег Тягнибок.

Врешті більшістю вирішили взяти документ за основу та в подальшому його доопрацювати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *