ОСТАННІ НОВИНИ

ФДМ оскаржив в суді зняття арешту з НПК «Галичина»

|

Фонд державного майна подав апеляцію на рішення Господарського суду Львівської області, яким було знято арешт з майна нафтопереробного комплексу «Галичина» (Дрогобич, Львівська область). Про це повідомила голова ФДМ Валентина Семенюк, передає proUA з посиланням на «Українські Новини».

«Подали (апеляцію). Я завжди суджуся до кінця, згідно з законом», – сказала Семенюк.

При цьому вона не повідомила, до якого суду була подана апеляція. «Я не пам’ятаю», – додала Семенюк.

Як повідомлялося, 13 жовтня Господарський суд Львівської області ухвалив рішення, яким відмовив ФДМ в позові про арешт всього майна НПК «Галичина». Господарський суд Львівської області за позовом ФДМ 4 липня прийняв ухвалу про арешт майна нафтопереробного комплексу «Галичина». Тоді позов було подано у зв’язку з незаконним, на думку ФДМ, відчуженням майна заводу, рішення про яке ухвалене 23 травня акціонерами НПК.

Голова правління НПК «Галичина» Олександр Лазорко заперечував незаконність ухвалених рішень на зборах.

23 травня на зборах акціонери також відмовилися ввести представників ФДМ в ревізійну комісію і наглядову раду НПК «Галичина».

У свою чергу, на зборах ФДМ заблокував ухвалення низки рішень, ініціаторами яких виступали акціонери.

Станом на 20 лютого, держава в особі Фонду державного майна володіла 25% акцій відкритого акціонерного товариства «НПК «Галичина», близько 41% акцій заводу контролював депутат Верховної Ради Ігор Єремєєв, близько 32,9% – група Приватбанку.У березні Єремєєв продав свій 41% пакет акцій «НПК Галичина» групі компаній, дружних Приватбанку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *