ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни передали росіянам понівеченого голуба миру

|

Сьогодні, 24 жовтня, близько 70 представників громадських організацій Львівщини пікетували Генеральне консульство Російської Федерації у Львові на знак солідарності з дружнім грузинським народом «Правда про Грузію. Правда про Україну». Учасники акції провели невелике театралізоване дійство, під час якого двоє молодих людей, які виступали у ролі російських солдатів, розстріляли дротиками на дартсі (де було написано Сьогодні Грузія – завтра Україна!) намальованого голуба миру.

За задумом учасників, понівечений голуб – символ імперської політики Росії. Голуба і звернення до Російського Президента передали представникові Генконсульства РФ.

Організаторами акції виступили ГМ «Пора», ВГО «Наша Україна», грузинське товариство «Арагві», ГМ «Опора», Українська народна молодь, ХМГО «Посвіт», ЛОО УНП.

У зверненні до Президента РФ учасники акції вимагають переглянути політику Росії по відношенню до колишніх республік СРСР. Окрім цього звернення, учасники акції передали через Почесне консульство ФРН звернення до Ради Європи, в якому вимагають допомоги у вирішення цього конфлікту дипломатичним шляхом.

За словами активістів, у цей конфлікт може бути втягнута Україна. Так член координаційної ради Львівського представництва ГМ «Опора» Андрій Шевців зазначив: «Ми хочемо привернути увагу до українського аспекту грузинсько-російського конфлікту. В Україні розташований Чорноморський флот, який вже використовується в економічній блокаді Грузії. По-друге, Придністров’я та Абхазія звертається до Росії, щоб вона визнала їх незалежність. Те саме може захотіти зробити Крим. Ми також вимагаємо, щоб Україна оголосила про свою солідарність з Грузією».

Член товариства «Арагві» Костянтин Аланія зазначив у коментарі ЗІКу , що у певній мірі цей конфлікт піде на користь Грузії, яка унезалежнюється від Росії, зокрема в енергетичному аспекті. Він також висловив надію, що позиція Україні у цьому конфлікті буде більш чітко вираженою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *