ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї зими безпритульні не матимуть нічліжки на Стороженка?

|

Приміщення по вулиці Стороженка, 25, яке у серпні виконавчий комітет Львівської міської ради вирішив віддати під нічліжку для безпритульних, цього року не вдасться привести до ладу. Як повідомила «Львівському порталу» директор ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» Олеся Саноцька, причиною тому послужили судові позови попередніх господарів приміщення.

«Уже більше місяця продовжується судова тяганина, тому навіть якщо зараз усе б завершилось, то це не допоможе безпритульних забезпечити нічліжкою. Приміщення не відремонтовані, а це потребує досить часу», – розповіла пані Саноцька.

Нічліжка, за її словами, дозволила б надати притулок близько 80 особам, а при необхідності й до 150 помістилося б.

Щодо фінансування, то з бюджету міста нещодавно було виділено 80 тисяч гривень, однак казначейство ці кошти не «пропустило», оскільки українське законодавство забороняє виділення коштів громадським організаціям на будівництво.

Пані Саноцька також повідомила, що міський голова Андрій Садовий, який у серпні навідався у «Оселю» та придбав у безпритульних шафу, пообіцяв підтримку з боку мерії. «Не все залежить від бажання влади допомагати, а ще й від законодавства України, – сказала вона. – Аби не повторилась минулорічна ситуація, думати треба вже зараз».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *