ОСТАННІ НОВИНИ

Cім’ї військовиків пікетують Стрийську міську раду

|

34 сім’ї колишніх військових, з них троє ще служать у Стрийському об’єднаному міськрайонному військовому комісаріаті, сьогодні зібралися біля Стрийської міської ради з вимогою взяти їх на квартирний облік. Для розв’язання конфлікту приїхали й начальник Самбірської КЕЧ, підполковник Сергій Тісногус та начальник Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління м.Львова полковник Юрій Сокальвак. Про це повідомив власкор Західної інформаційної корпорації у Стрийському районі.

Ці сім’ї колишніх військовослужбовців стоять на черзі на отримання квартири ще з 1985 року. Після звільнення у запас вони автоматично мали залишитися на обліку при військових частинах. Та згодом частини розформували й списки на отримання житла були у Стрийській квартирно-експлуатаційній частині (КЕЧ) району, яку у грудні 2005 року теж розформували, приєднавши до Самбірської КЕЧ. Коли люди почали з’ясовувати подальшу долю списків, виявилося, що згідно із наказом №20 Міністерства оборони України від 3.02.95 року параграф 3, пункт 37, «у випадку реформування військової частини залишаються на квартирному обліку у військових комісаріатах і КЕЧ районів та користуються правом на позачергове одержання житла». Постанова ж Кабінету Міністрів України №1081 від 3.08.2006 р. вносить зміни до вищезгаданого наказу №20 та про реєстрацію черговиків нічого не сказано. Лише зазначено, що «військовослужбовці залишаються на обліку до одержання житла з державного житлового фонду, в разі розформування військової частини – у військовому комісаріаті і квартирно-експлуатаційному органі та користуються правом позачергового одержання житла» (29 пункт).

Тож у Стрийському ОМВК сформовані списки, затверджені начальником Самбірської КЕЧ, комісаром ОМВК Олегом Держило, їх потрібно лиш затвердити у міській раді. У міськвиконкомі не затверджують, мотивуючи тим, що виявлено незаконну прописку деяких військовослужбовців запасу і військовослужбовців ОМВК.

Ще влітку цього року приїздив на вимогу колишніх військових генерал-майор Микола Філаєв з головної інспекції Міністерства оборони України. Завдяки його втручанню, зазначають «страйкарі», їх прописали у військкоматі й видали довідки. Більшість цих сімей зараз проживають у найманих квартирах і гуртожитках.

«Саме ця прописка суперечить здоровому глузду, оскільки військовий комісаріат є будівлею адміністративною, і як на нього можна реєструвати людей? Щоб взяти на квартирний облік – потрібна конкретна підстава», – так прокоментували ситуацію у Стрийському міськвиконкомі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *