ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА і представники фінансових установ підписали генеральні угоди щодо кредитів на енергозбереження

|

Генеральні угоди між ЛОДА з одного боку і чотирма банками та трьома кредитним спілками щодо забезпечення фінансування програми енергозбереження були підписані сьогодні. В рамках програми енергозбереження угоди підписано з “Кредобанком”, “Електронбанком”, банком “Львів” та львівською філією банку “Надра”, а також з кредитними спілками “Вигода”, “Анісія” та “Самопоміч”.

Як зазначив начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислав Сорока, це пілотний проект, на який до кінця року передбачено 1,8 млн гривень на відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків та спілок. Тобто, тіло кредиту становитиме 15 млн гривень. Р.Сорока зазначив, що до кінця року відпрацьовуватиметься схема і механізм, а повністю програма запрацює вже з наступного року і депутати обласної ради передбачають скерувати на ці цілі до 15 млн гривень.

Як зазначив Р. Сорока, ця програма дає можливість залучити до кредитування ширші верстви населення, адже здешевлює вартість кредитів на суму відсотків.

Водночас голова бюджетної комісії обласної ради Степан Давидяк зауважив, що така програма мала б працювати не лише для фізичних осіб, але й для бюджетних установ. Однак для цього потрібно у бюджеті на наступний рік закласти суми на енергозберігаючі заходи, щоби банки спокійно видавали кредити. Поки він не готовий сказати, як це буде в бюджеті на наступний рік і в яких обсягах.

У програмі енергозбереження передбачено, що під компенсацію відсотків за кредитами потрапляють роботи з утеплення стін будинків, встановлення рекуператорів тепла, заміна старих вікон на склопакети, встановлення та реконструкція електроопалення за енергоощадними технологіями системи “Електропік”, реконструкція та будівництво мереж вуличного освітлення за енергоощадними технологіями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *