ОСТАННІ НОВИНИ

Після завершення реконструкційних робіт на насосних станціях Львова зменшаться витрати на електрику

|

До кінця року у Львові закінчаться роботи з реконструкції дев’яти насосних станцій, які є частиною проекту «Водопостачання та каналізації міста Львова», фінансованого Світовим банком, урядом Швеції та Львівською міською радою. Про це під час сьогоднішньої виїзної прес-конференції повідомив журналістам директор ЛКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський.

«Для реконструкції ми обрали дев’ять насосних станцій, після ремонту яких буде досягнуто економічний ефект. Сьогодні ми закінчили реконструкцію чотирьох станцій. Це «Великополе», «Кривчиці», «Глинна Наварія», «Кам’яноброди». Відповідно залишилося ще чотири», – повідомив Мирослав Заплатинський.

За його словами, загальна вартість реконструкції дев’яти станцій становить понад 24 мільйони гривень. Уже освоєно близько 70-80 відсотків. «Завдяки реконструкційним роботам ми зможемо замінити наявне обладнання на більш ефективне, з кращими процентом корисної дії. І що головне для нас –суттєво зменшити споживання електроенергії. У зимові місяці ми сплачуємо до 4 мільйонів гривень за спожиту електрику. По завершенні робіт зможемо зекономити близько 200 тисяч гривень у місяць з оплати за електроенергію », – наголосив директор «Львівводоканалу». Як він підкреслив, підприємство спрямує ці кошти на реконструкцію інших об’єктів або ж збільшить подачу води з резервних свердловин, покращивши цим водопостачання окремих районів Львова.

Нині водопостачання у Львові здійснюється лише з підземних джерел, зі 17 групових водозаборів. На балансі «Львівводоканалу» перебуває 27 насосних станцій та 21 локальна насосна станція підкачки, які споживають 147 мільйонів кіловат електроенергії за рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *