ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром у деяких районах Львова розширять графік подачі води

|

З 15 листопада мешканці районів Рясне, Шевченківський та Левандівка отримуватимуть воду за розширеним графіком. Про це під час сьогоднішньої виїзної прес-конференції розповів журналістам головний інженер «Львівводоканалу» Володимир Садовий.

За його словами, саме до 15 листопада закінчаться реконструкційні роботи на насосній станції «Карачинів», яка подає воду в райони Рясне, Шевченківський та Левандівка. Отож, у цих районах графік подачі води розширять.

Як розповів Володимир Садовий, вартість реконструкції станції, яка передбачає заміну електронасосного обладнання, технологічних трубопроводів, запірної і водомірної апаратури та будівельно-монтажних робіт, становить 4 мільйони 740 тисяч гривень. Замість застарілого обладнання встановлять п’ять насосів фірми «Grundfos» із потужністю двигунів 350 кіловат. За словами пана Володимира, так продуктивність двигунів зросте до 50 тисяч метрів кубічних за добу, а споживання енергії знизиться на 80 тисяч кіловат за годину.

«Ця станція введена в експлуатацію у 1928 році і давно потребує реконструкції», – підкреслив Володимир Садовий. За його словами, на станції встановили лише вітчизняні електрощити, все інше обладнання – данське.

Станцію ремонтують у межах проекту «Водопостачання і каналізація міста Львова», який реалізовують за кошти Світового банку, гранту Шведського уряду та бюджету Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *