ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян навчать правильно впливати на бюджетний процес

|

Упродовж жовтня-листопада львів’ян навчатимуть правильно впливати на міську владу під час бюджетного процесу. Інформаційна кампанія під гаслом «Стань господарем свого міста. Допоможи міській владі витрачати кошти ефективно!», окрім нашого міста, одночасно проходитиме ще в 54 містах України.

Під час кампанії, яка відбуватиметься в межах проекту «Реформа місцевих бюджетів в Україні», фінансованого Агентством США з міжнародного розвитку, у містах розповсюджуватимуть інформаційні матеріали, які роз’яснюватимуть механізм участі громадськості в бюджетному процесі.

«У традиційному форматі бюджетного процесу людина бачить тільки цифри і не розуміє як їх використовують. У форматі, який пропонуємо ми, громадянин може побачити: скільки місто витрачає на обрізку одного дерева чи на посадку одного куща», – зазначила старша консультантка Проекту «Реформа місцевих бюджетів» Ярослава Пишник. На її переконання, лише за умови детальної звітності міська влада може завоювати довіру населення.

Ще одним способом, яким громадяни можуть впливати на формування бюджету і який пропонуватимуть львів ’ янам, – громадські слухання.

За даними Ярослави Пишник, завдяки проекту «Реформа місцевих бюджетів в Україні» програмно-цільовим методом формування та виконання бюджету, уже скористалися 11 міст західного регіону України. На Львівщині цей метод упроваджують міста Стрий та Дрогобич. Щодо Львова, то він поки не бере участі в проекті. Однак заступниця міського голови Любов Максимович повідомила, що вже в цьому році бюджетний процес у Львові проходитиме прозоріше, оскільки за це виступає сам мер.

Проект «Реформа місцевих бюджетів в Україні» має на меті покращити управління місцевими бюджетами у 140 містах країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *