ОСТАННІ НОВИНИ

«Пора» вимагає обґрунтованих тарифів на теплопостачання

|

Фракція ГП «Пора» у Львівській міській раді розповсюдила заяву про підвищення тарифів на послуги теплопостачання, у якій констатувала необхідність підвищення тарифів, однак вимагає їх економічного обґрунтування. Подаємо текст заяви:

«Заява

фракції ГП «Пора» у Львівській міській раді

з приводу підвищення тарифів на тепло

На наш погляд, питання підвищення тарифів на тепло безальтернативне: крах системи теплопостачання міста можна зупинити, тільки забезпечуючи постачання газу та електроенергії. Ціни на енергоносії зросли, тому тарифи необхідно привести у відповідність до їх реальної вартості в будь-якому випадку. По-іншому Львів замерзне. Проте ми вимагаємо економічного обґрунтування змін тарифів. Вистачить покривати безгосподарність комунальних підприємств коштом громади!

«ПОРА» вважає, що проблеми підвищення тарифів на тепло не можна перекладати виключно на плечі жителів нашого міста!

Уникання та відтягування вирішення тарифної проблеми лише заганяє і так непросту ситуацію в глухий кут. Усвідомлюючи всю складність вибору між збільшенням фінансового навантаження на громадян і крахом системи теплопостачання, депутати-пористи готові взяти на себе відповідальність при вирішенні цього питання.

Фракція ГП «Пора», розглянувши питання підняття тарифів на тепло на своєму засіданні, уповноважена заявити, що політика формування і впровадження нових тарифів повинна базуватися на наступних принципах:


  1. Нові розміри тарифів повинні бути економічно обґрунтовані.

Населення має сплачувати виключно за послуги, які воно спожило, а не покривати ще й збитки і безгосподарність теплокомуненерго!


  1. Обов’язок держави і міської влади — подбати і надати допомогу соціально незахищеним мешканцям Львова.

Міська влада повинна розробити сприятливу систему та прозорі механізми компенсації соціально незахищеним верствам населення їхніх втрат від зростання тарифів на тепло! Необхідно спростити процедуру та максимально покращити роботу структур міськради при оформленні субсидій із державного бюджету.


  1. Міська влада зобов’язана забезпечити права тих мешканців, які належним чином сплачують за послуги теплокомуненерго.

Відключення подачі тепла мешканцям будинків, у яких проживає хоча б один сумлінний платник, протиправні та недопустимі


  1. Керівництво теплокомуненерго Львова замість того, щоб робити піар-кампанії, повинно дбати за якість теплопостачання та проводити систематичну роботу з боржниками. Необхідно розробити стратегію реформи теплопостачання Львова з урахуванням сучасних енергозберігальних технологій.


  1. Міська влада повинна забезпечити можливість переходу на індивідуальне опалення всім мешканцям багатоквартирних будинків, які мають на це законні підстави.

Мешканці мають право самостійно вирішувати: чи користуватися їм послугами теплокомуненерго, чи встановлювати індивідуальне опалювання.

Досить спекулювати проблемами ­– пора їх вирішувати!

Голова фракції Громадянської партії „ПОРА” у Львівській міській раді

Адамик Петро»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *