ОСТАННІ НОВИНИ

Голова Личаківської райадміністрації звернувся до Садового з відкритим листом

|

З відкритим листом до міського голови Львова Андрія Садового звернувся голова Личаківської райадміністрації Орест Тур. Текст цього листа надійшов на електронну адресу редакції, відтак ми подаємо його повністю:

«Львівському міському голові

Садовому А.І.

Відкритий лист.

Звернутися до Вас з цим відкритим листом змусило наступне. Впродовж останнього часу у нас з Вами відбулося кілька розмов, кожна з яких заперечувала попередню. На першій з них, після мого повернення з лікарні (діагноз-гіпертонічний криз), Ви сказали: «йди працюй, я претензій не маю». Через декілька днів відбулася прес-конференція в.о. начальника управління Желіско М.Р., яка голослівно (чому, скажу потім) звинуватила мене (про це я дізнався зі ЗМІ) у будівництві гаража ( в деяких газетах – 4-5 гаражів). Телефонно (?!!) відділом кадрів мені і моєму заступнику Олійнику В.Р. було озвучено пропозицію Желіско, ніби-то узгоджену з Вами, написати заяву на звільнення за власним бажанням, інакше буде розслідування і матеріали підуть у правоохоронні органи. Навіщо щось розслідувати, якщо на всю область ми вже (а на прес-конференції бездоказово звинувачувався і голова Шевченківської райадміністрації Курило З.М.) і так злочинці?

В наступній нашій з Вами розмові Ви то казали, що нічого про порушення з гаражем не знали, то що не давали вказівок Желіско говорити про це на прес-конференції і настійно просили подумати, бо « я маю на Ваше місце людину ». При цьому жодного разу не йшлося про мою професійну непридатність чи неспроможність організувати роботу районних служб, навіть про недоліки (які є у всіх районах, тому звільняти чи залишати можна будь-кого з голів районних адміністрацій). Що ж тоді? Може, питання у моральній площині справи? Якщо так, то маю до Вас, пане Мере, кілька запитань.

1) Чи морально організовувати компрометацію і цькування керівника, а потім призначати службове розслідування із тимчасовим відстороненням його від виконання службових обов”язків? А якщо «факти» і оцінки, наведені Желіско, не підтвердяться ?

2) Чи морально «кидати під танки» посадову особу яка, згідно з розподілом обов”язків, не наділена повноваженнями давати оцінку роботи та здійснювати керівництво головами райадміністрацій (це – рівень заступників мера), і якій, до того ж, залишилось 2 місяці до виходу на пенсію?

3) Чи впевнені Ви у моральному праві колишнього начальника ЖЕКу, колишнього начальника відділу житлового господарства Залізничного району, нинішнього в.о. (чи не забагато в міській владі в.о.?) начальника управління міськвиконкому Желіско взагалі когось звинувачувати у зловживаннях?

Ми ж пропрацювали в сфері міського господарства не один рік і живемо далеко не у вакуумі. Відтак:

Чи відомо Вам про території аварійних служб Залізничного району (вул..Стороженка,11) та м.Львова (вул. Ген. Чупринки, 58 «а»), віддані під автосервіси? Які родинні стосунки до Желіско має власник цих автосервісів?

Чи платять ці структури орендну плату (якщо платять, то в якому розмірі)? В яких умовах вимушені переодягатись ( та й працювати ) робітники цих аварійних служб, витіснені автосервісами з їх службових приміщень?

Чи відомий Вам розмір заборгованості з заробітної плати працівників вищезгаданої аварійної служби Залізничного району на момент придбання нею службового автомобіля для Желіско?

Чи відома Вам сума заборгованості по квартплаті за 8 (!) років власника помешкання за адресою вул..Балтійська, буд.33 кв.2 і яке відношення він має до Желіско? (це щодо особистого прикладу в наведенні дисципліни платежів для підлеглих)

Чи не виглядає зловживанням службовим становищем спішне утеплення цегляного (?!!) будинку по вул..Любінській,104 і асфальтування під”їзду до нього на фоні холодних панельних домів і суцільних ям довкола.? Вгадайте з 3-х разів, хто там проживає?

Як бачите, я, на відміну від Ваших підлеглих, нікого не звинувачую але, як керівник районної ланки і, зрештою, як мешканець Львова, маю право отримати відповіді на поставлені запитання котрі, повірте, не висмоктані з пальця і перелік яких цим далеко не вичерпаний. Адже від людей неможливо щось приховати, тому багато з них задають слушні запитання на зразок: « хто би говорив ?».

І це не огріхи в виготовленні документації на будівництво гаража за власні кошти і на території, закріпленій за товариством співвласників, а щось серйозніше, чи не так, пане Голово?

Ви довго йшли до Вашої нинішньої посади. Добре знаю, що крім перешкод, Вам траплялись і люди, які щиро Вам допомагали, бо надіялись, що з Вашим приходом справи в місті підуть на краще. Що припиняться постійні експерименти в галузі управління містом, які зводилися до урізання повноважень райадміністрацій, перетягування коштів у мерію, в той час як і райадміністрації, так і нелюбимі Вами ЖЕКи (об”єкти безперервних атак «Самопомочі» і Ваша виграшна «фішка» на виборах), залишалися щораз безпораднішими перед законними потребами львів”ян, які нас з Вами найняли на роботу. Що Ви, як молодий керівник, почнете реалізовувати європейський курс на децентралізацію управління містом, наблизите владу до людини. Може тоді не буде потрібно буде переводити служби та управління мерії на периферію, у «спальні масиви», ніби-то в зв”язку з перевантаженістю автотранспортом центральної частини міста. Чи, може, Ви і 6 адмінбудинків районних адміністрацій плануєте перепрофілювати в готельно-розважальні комплекси, як, подейкують, заплановано в приміщеннях Ратуші?

Поки що бурхлива діяльність нової міської влади концентрувалась на киданні всіх сил, в т.ч. і ЖЕКів, на боротьбу з гральними автоматами, та покращення умов проживання новоспечених керівників міста та чільників «Самопомочі», збір маси непотрібних інформацій, аналізів, довідок ну і, звичайно, викурювання неугодних. Підготовкою ж до зими доводилося займатися не завдяки, а всупереч “чуйному керівництву.”

Ще не пізно. Зробіть належні висновки. Львів”яни вже не ті, і беззастережно не йнятимуть віри всім Вашим обіцянкам, як це було ще 2 роки тому.

І не забудьте: моральність- це риса керівника європейського типу і її не можна використовувати лише в телепередачах.

А може, пора на «Самопоміч-2»?

Голова Личаківської

районної адміністрації

О.Т.Тур»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *