ОСТАННІ НОВИНИ

Суд зняв арешт з майна НПК «Галичина»

|

Господарський суд Львівської області 13 жовтня ухвалив рішення, яким відмовив Фонду державного майна в позові про арешт всього майна Нафтопереробного комплексу «Галичина» (Дрогобич, Львівська область). Про це повідомила начальник регіонального відділення ФДМ в Львівській області Наталія Горлач .

«Фактично знято (арешт), тому що НПК «Галичина» надав в суді перелік нерухомого майна, яке їм видано засновником, а також документи з оформлення права власності на всі об’єкти, за якими було ухвалено рішення про відчуження», – сказала вона «Українськ им новин ам ».

Горлач додала, що суд під час розгляду справи не врахував 140 статтю Державної програми приватизації, яка забороняє органам приватизації, а також будь-яким акціонерним товариствам до закінчення процесу приватизації здійснювати відчуження майна.

Горлач також повідомила, що зараз ФДМ готує апеляційну скаргу. «Думаю, на цьому тижні ми підготуємо, а на початку наступного подамо апеляцію», – сказала вона.

Як повідомлялося, Господарський суд Львівської області за позовом ФДМ 4 липня прийняв ухвалу про арешт майна нафтопереробного комплексу «Галичина».

Тоді позов було подано у зв’язку з незаконним, на думку ФДМ, відчуженням майна заводу, рішення про яке ухвалено 23 травня акціонерами НПК.

Голова правління НПК «Галичина» Олександр Лазорко заперечував незаконність ухвалених рішень на зборах.

23 травня на зборах акціонери також відмовилися ввести представників ФДМ в ревізійну комісію і наглядову раду НПК «Галичина».

У свою чергу, на зборах ФДМ заблокував ухвалення низки рішень, ініціаторами яких виступали акціонери.

За станом на 20 лютого, держава в особі Фонду державного майна володіла 25% акцій відкритого акціонерного товариства «НПК «Галичина», близько 41% акцій заводу контролював депутат Верховної Ради Ігор Єремєєв, близько 32,9% – група Приватбанку.У березні Єремєєв продав свій 41% пакет акцій «НПК Галичина» групі компаній, дружних Приватбанку. Передає proUA .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *