ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська УНП розпочала процес об’єднання правих «знизу»

|

Сьогодні голова Львівської обласної організації Української народної партії Богдан Козак надіслав листи із зверненням до голів обласних організацій партій, що сповідують національно-демократичну ідеологію, з пропозицією розпочати у форматі «круглих столів» переговори про способи консолідації. Про це повідомила прес-служба УНП.

Пан Козак наголосив, що така ініціатива пов’язана із тим, що Українська народна партія принципово виступає за механізм об`єднання “знизу – догори”, який дозволяє вирішувати долю партій низовим організаціям, а не “партійним генералам”.

«Український досвід об’єднання «згори» засвідчив, що в демократичному суспільстві такі утворення не дають стійкого результату і є шкідливими для держави і суспільства загалом. Тому ми маємо надію, що національно-демократичні сили не наступлять знову на ті самі граблі. Сподіваюся, що переговорам на обласному рівні передуватимуть аналогічні «круглі столи» між районними осередками названих партій. Усе залежатиме від їхньої політичної волі, і ми чекаємо на відповідь та пропозиції від наших колег – ідеологічних однодумців – уже найближчим часом», – додав він.

У деяких областях України, з ініціативи УНП, такі переговори вже тривають. ЛОО УНП пропонує провести перший етап переговорів ще до кінця листопада.

До участі в переговорах запрошено львівські обласні організації НРУ, КУН, ХДС, УРП «Собор», ГП «ПОРА», ПРП, ВО «Свобода», РХП, УНА та інші партії національно-демократичного спрямування, зареєстровані у Львівській області.

Текст звернення: «Парламентські вибори 2006 року завершилися приходом до влади cил, які можуть згорнути політику європейського вибору, ослабити українську сутність держави, її незалежність та уповільнити процеси формування середнього класу. Національно-демократична ідеологія, як засаднича передумова ефективного функціонування держави, владними структурами не реалізується.

Існує реальна загроза диктатури великого капіталу через запровадження в країні олігархічного владного режиму з його вражаюче руйнівною соціальною нерівністю. Такому результату на виборах в значній мірі сприяла і подрібненість та розпорошеність по різних виборчих блоках патріотичних сил.

Щоб зупинити загрозу подальшої маргіналізації всіх національно-демократичних сил та усунення їх з політичної арени Українська Народна Партія ініціює проведення „круглих столів” на міському, районному, обласному та національному рівнях за участю представників партій, які сповідують національно-демократичні цінності.

Провід Львівської обласної організації Української народної партії звертається до Вас з пропозицією підтримати ініціативу консолідації національно-демократичних сил України і взяти участь у «круглих столах». На міському, районному та обласному рівнях такі „круглі столи” можна було б провести вже в жовтні – листопаді ц.р. з тим, щоб до кінця року вийти на загальнонаціональний рівень».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *