ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові покажуть фільм про отця Ковча

|

Демонстрація документального фільму про блаженного священномученика Омеляна Ковча „Парох Майданка” відбудеться 12 жовтня 2006 року, о 19.00, у кінотеатрі „Кінопалац”, передає прес-секретаріат Глави УГКЦ. Цей фільм розповідає про особливу постать – греко-католицького священика Омеляна Ковча, який загинув у концентраційному таборі Майданек.

Отець Омелян Ковч (1884-1944) був великим філантропом, здійснював діяльність в екстремальних умовах, коли зустрілися дві крайні тоталітарні ідеології: радянська та нацистська. Перебуваючи в ув’язненні у Львові, а пізніше в концтаборі Майданек, він не піддався, не зрадив своїх ідеалів, бо відмовився підписати заяву про те, що перестане допомагати євреям.

Постать героя фільму, його діяльність та мученицька смерть створили надзвичайну можливість для поєднання трьох культурних та національних ідентичностей: української, польської та єврейської. Життя і діяльність Омеляна Ковча визнали багато інституцій та приватних осіб. Єврейська рада України присвоїла йому звання „Праведник України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *