ОСТАННІ НОВИНИ

Комітет підприємців Львівщини хоче висунути гурт «КОМУ ВНИЗ» на здобуття Шевченківської премії

|

За цикл пісень на вірші Т.Шевченка Комітет підприємців Львівщини вирішив висунути рок-гурт «КОМУ ВНИЗ» на здобуття Національної премії України ім. Т.Шевченка. На думку, члена Комітету підприємців Львівщини Ігоря Голика, усе мистецтво гурту «КОМУ ВНИЗ» відповідає усім критеріям, відповідно до яких присуджується Національна премія ім. Т.Шевченка.

За словами І.Голика, на погляд членів Комітету підприємців Львівщини, творчість гурту «КОМУ ВНИЗ» гідна такої відзнаки як Національна премія ім. Т. Шевченка.

«Ми хочемо, аби на Шевченківську премію номінували більш альтернативних осіб. На цю премію мають претендувати не тільки представники класичного мистецтва, адже сучасна музика – це також мистецьке явище», – наголосив член КПЛ у коментарі ЗІКу.

«Як на мене, то до складу Національної комісії входять люди, які можуть оцінити творчість гурту «КОМУ ВНИЗ», – зауважив І.Голик.

За його словами, останній термін висунення претендентів на отримання премії – 1 листопада. «Це не є якась помпезна робота. Грубо кажучи, у нас залишилося 20 днів, аби вирішити певні процедурні питання. Водночас ми хочемо записати пісні гурту «КОМУ ВНИЗ» на DVD-диск і розповсюдити його серед львів’ян, які також дадуть оцінку творчості колективу», – сказав І.Голик.

Нацiональна премiя України імені Т.Шевченка присуджується щорічно указом Президента України. П’ять Національних премій встановлено у таких номiнацiях: художня лiтература (поезiя, проза, драматургiя, переклади); документальна i науково-критична лiтература (естетика, лiтературознавство, мистецтвознавство, есеїстика, критика, мемуаристика, бiблiографiї, публiцистика, журналiстика); образотворче мистецтво (живопис, графiка, скульптура, монументальне мистецтво, народне мистецтво); сценiчне та екранне мистецтво (театральнi та телевiзiйнi вистави, режисерськi, сценографiчнi, акторськi роботи, опернi арiї, документальнi кiно- i телефiльми, анiмацiя).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *