ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник закликає активізувати будівництво митних переходів

|

Активізувати будівництво нових митних переходів закликав сьогодні уряди України і Польщі голова Львівської ОДА Петро Олійник. «Я критикував дії уряду України і просив активізувати дії уряду Польщі щодо розбудови митних переходів», – сказав він під час прес-конференції.

За словами Петра Олійника, потрібно ще цього місяця у Львові провести нараду всіх причетних до цього напряму служб, щоб узгодити плани роботи на 2007 – 2008 роки, аби передбачити ці кошти в державному бюджеті. «Бо якщо не передбачити цих коштів, то знову це перетворюватиметься на ілюзії активності євроінтеграції. У нас сьогодні євроінтеграція – лише на словах щодо транскордонної співпраці», – підкреслив голова ЛОДА.

На його думку, якщо наступного року не розпочати будівництво трьох нових митних переходів у межах Львівської області, то виникне «тромбування українсько-польських стосунків». Голова ЛОДА зазначив, що уже зараз є незадоволені серед українських і польських бізнесменів швидкістю перетину кордону.

Крім того, за словами П. Олійника, затримки у будівництві нових переходів можуть стати причиною програшу України в конкурентній боротьбі за транзитні потоки між Західною Європою та Далеким Сходом. «Сьогодні дуже активно розвиваються транспортні потоки між Західною Європою та Далеким Сходом, і ми можемо програти конкуренцію країнам Балтії та Білорусі, які свої транспортні коридори розбудовують дуже активно», – наголосив П. Олійник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *