ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові триває Міжнародний симпозіум органістів

|


У Будинку органної та камерної музикитриває Міжнародний симпозіум органістів. Як розповів журналістам під час сьогоднішньої прес-конференції заступник міського голови з гуманітарної політики Василь Косів, симпозіум проходить у межах святкування 750-річчя Львова і триватиме до шостого жовтня.


Цьогоріч участь у симпозіумі бере дев’ять відомих органістів із-за кордону. Це учні знаменитого професора Базельської музичної академії, голови Товариства Жана Алєна Гі Бове.


За словами організаторів, головною метою Міжнародного симпозіуму органістів є бажання відродити творчість композиторів XVI сторіччя та презентувати відреставрований орган, який вважають одним із найкращих на території Східної Європи. «Львівський орган є абсолютно на правильному місці. Це інструмент, який ще довго служитиме для культурного розвитку міста», – наголосив Гі Бове.


Відома органістка Ірина Цайтс розповіла, що сьогодні ввечері відбудеться голосування стосовно місця проведення наступного симпозіуму. «Можливо, це буде Бостон або Бельгія», – зазначила вона. До речі, для органного дійства Львів обрали неспроста. У Міжнародному органному товаристві « Real Inquintleria », яке є одним з основних організаторів симпозіуму, існує програма, згідно з якою кожна зустріч органістів проходить що три роки в країні, звідки походить хтось із його членів. Оскільки Ірина Цайтс українка, то цьогоріч Міжнародний симпозіум відбувається у Львові. «Я запропонувала поїздку до Львова і ось ми тут», – зауважила вона.


Сьогодні в межах міжнародного симпозіуму о 19.30 годині пройде органний концерт у Будинку камерної та органної музики. Останній виступ органістів відбудеться в п’ятницю. «На останньому концерті, напевно, виступатиме Гі Бове», – сказала Ірина Цайтс.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *