ОСТАННІ НОВИНИ

Профспілки пікетуватимуть біля пам’ятника Шевченкові

|

18 жовтня у Львові Об’єднання профспілок Львівщини організовує акцію протесту проти підвищення цін на газ, електроенергію, проти збільшення тарифів на сплату послуг за опалення та гаряче водопостачання. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив журналістам голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько.


Він також розповів, що у Львові мітинг пройде біля пам’ятника Тарасові Шевченку. «Акції протесту – це і мітинги, віче, пікети влади», – сказав Роман Дацько.


За його словами, 24 жовтня за участю представників Уряду та міністрів така ж акція протестувідбудеться вКиєві. «Об’єднання профспілок проти підвищення тарифів на газ та електроенергію. Подорожчання житлово-комунальних послуг призводить до різкого зниження рівня життя багатьох сімей, пенсіонерів», – підкреслив Роман Дацько. Отож, організація пропонує задіяти всі наявні можливості виконавчої влади, щоб змінити ситуацію. «Перш за все потрібно запровадити соціальні тарифи на житлово-комунальні послуги, переглянути порядок прожиткового мінімуму, встановити розмір мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімумув розрахунку на непрацездатну особу і лише тоді підвищувати тарифи», – наголосив Роман Дацько.


У травні та червні цього року організація провела віче з приводу підвищення цін і тарифів на газ та електроенергію, а також взяла участь у Всеукраїнських акціях протесту профспілок, що відбулисяв Києві.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *