ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Львова виросте місто-супутник?

|

Плани збудувати місто-супутник Львова виношує місцева влада. Як повідомив журналістам начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Ростислав Сорока, інститут “Містопроект” вибрав понад 20 майданчиків у чотирьох напрямках від Львова, де можна було б розмістити таке місто. Перший майданчик – буде пілотним проектом.

“Іде мова не про будівництво якогось житлового масиву, а про будівництво міста-супутника. Це новий адміністративний центр, який діє за новими правилами, не пов’язаний корупцією у всіх цих питаннях виділення землі, комісій і тд. Це має бути місто на новій території, новій базі і нових технологіях. Там був би центр управління, бізнес – консалтингові фірми, банки, страхові компанії” – сказав він.

На думку Р.Сороки, втілення такого проекту цілком реальне, бо воно вписується в концепцію розвитку європейських міст-мільйонників, особливо, історичних міст, адже там не можна будувати в історичному центрі. Він зазначив, що на інвестиційному ярмарку такий проект представила фірма “Обрій”. Водночас пан Сорока зауважив, що є плани збудувати аналогічне місто неподалік Бродів, для працівників нового НПЗ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *