ОСТАННІ НОВИНИ

Щороку від укусів собак у Львові потерпає понад тисяча осіб

|

Власник собаки несе повну матеріальну і моральну відповідальність за свою тварину. Якщо ж внаслідок непередбачуваної дії собаки завдано шкоди здоров’ю людини чи завдано серйозну травму, то власника тварини можуть позбавити волі терміном на три роки. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповів журналістам начальник ветеринарного відділу Львівської міської ради Ігор Угрин.


За його словами, в разі укусу собаки потерпілий повинен звернутися до дільничного інспектора, у травмпункт та обов’язково повідомити працівників ветеринарної державної лікарні, щоб спеціалісти оглянули тварину. “На превеликий жаль, між службами, які повинні виконувати такі дії, є низка неузгодженостей. Хоча санстанція та ветеринарна лікарня співпрацюють одна з одною, але в кінцевому підсумку особа, яка потерпіла, сама шукає свідків укусу, збирає документи”, – повідомив Ігор Угрин.


Окрім того, начальник ветеринарного відділу Львівської міської ради розповів, що якщо міліція подасть на розгляд адмінкомісії району зібрані документи щодо укусу (про перебування у травмпункті, покази свідків), потерпілий може подати до суду. “Згідно із законом, власник собаки несе повну моральну і матеріальну відповідальність за збитки, завдані потерпілому. Крім того, якщо була серйозна травма внаслідок непередбачуваної дії собаки, то її власника можуть позбавити волі терміном на три роки”, – повідомив Ігор Угрин.


Як зазначив чиновник, щороку від укусів собак у Львові потерпає понад тисяча осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *