ОСТАННІ НОВИНИ

Президенти ініціювали створення фонду збереження архітектури Львова

|

Президенти України, Польщі та Литви учора виступили з ініціативою створення фонду архітектурної спадщини Львова, повідомив сьогодні під час прес-конференції міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, на початку наступного року у Львові відбудеться велика міжнародна конференція, під час якої ця тема буде провідною. За словами львівського мера, ми рухаємося до того, щоби залучати світову громадськість до участі у збереженні львівської архітектури.

Також міський голова Львова розповів про те, що у Верховній Раді України з ініціативи міської ради та депутатів ВРУ від Львова зареєстровано проект закону про об`єкти, внесені до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Зараз в Україні три такі об`єкти – центр Львова, собор святої Софії та Києво-Печерська Лавра у столиці України. А на підході ще два – центр Чернігова та Кам`янець-Подільський.

Міський голова також висловив сподівання, що перебуваня численних іноземних делегацій під час святкування 750-річчя Львова дозволить місту залучити нові іноземні інвестиції. Зокрема, він сподівається, що Санкт-Петербург купуватиме львівські автобуси і тролейбуси та має наміри налагодити плідну співпрацю з литовською столицею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *