ОСТАННІ НОВИНИ

Громадський форум Львова засуджує рішення суду, але буде його виконувати

|

Громадський форум Львова засуджує дії міської ради та суду щодо обмеження права громадян на свободу слова і зібрань, однак виконуватиме рішення Галицького суду від 28 вересня. Про це йдеться у зверненні Громадянського форуму Львова, яке надійшло на адресу редакції.

„Громадський форум Львова трактує таке рішення судових інстанцій за грубе порушення фундаментальних основ демократії – права громадян на висловлення своєї позиції та думки, права на протест, коли він не підриває державного ладу, не містить у собі закликів до війни, розпалювання міжнаціональної ворожнечі.” – йдеться у зверненні.

ГФЛ вважає, що суд і позивачі в особі Львівського міськвиконкому таким чином „руйнують паростки громадянського суспільства, діючи з цілком певними мотивами, намагаються зберегти добру міну перед високими гостями при повному провалі соціальної політики та на фоні знищення історичних пам’яток”.

Відтак ГФЛ „наполягає на праві усіх громадян України висловлювати свою незгоду з будь-якими рішеннями влади, які суперечать Конституції та законам України”. Як зазначено у зверненні, форум залишає за собою право на обов’язкове оскарження рішення суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *