ОСТАННІ НОВИНИ

Катерина Ющенко презентувала проект медичного центру для дітей

|

Перша леді країни Катерина Ющенко презентувала сьогодні у Львові проект будівництва всеукраїнського центру охорони здоров’я матері і дитини – „Дитяча лікарня майбутнього”. Ініціатором будівництва є фонд „Україна-3000”, що його очолює дружина президента України.

За словами К.Ющенко, ця лікарня має стати найсучаснішою в Україні та однією із найсучасніших медичних закладів у Європі. „Лікарня допоможе українській медицині вийти на якісно новий рівень”, – зауважила вона у розмові з журналістами.

Дружина президента розпочала презентацію зі Львова і за наступні 75 днів планує об ’їхати всі обласні центри України, щоби провести аналогічні презентації. „Мета поїздок – дати можливість кожному українцеві долучитися до створення кращого майбутнього дітей, а також відновити традицію українського меценатства”.

Основне спрямування лікарні – лікування пухлин, онкогематологія, складні соматичні та хірургічні випадки, перинатальні ураження, потреби трансплантації. Також передбачено відкриття відділення патології вагітних. „Сьогодні в Україні від цього дітей не можуть лікувати, тому треба щоби діти мали можливість лікуватися в нормальних умовах на батьківщині”, – підкреслила К.Ющенко.

На будівництво лікарні потрібно 120 млн доларів, з яких у бюджеті наступного року передбачено лише 50 млн гривень. Кошти планують збирати у регіонах, під час телемарафонів, і навіть у країнах Європи.

„Процес будівництва лікарні буде прозорим і звітом буде число врятованих дитячих життів”, – наголосила перша леді країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *