ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Оперного театру буде „МакДональдз”?

|

Сьогодні під час прес-конференції директор приватного підприємства „Мінотавр” Сергій Рак повідомив про незаконність проведення будівельних робіт на проспекті Свободи, 35. Там уже завершується будівництво закладу громадського харчування „МакДональдз”.

Як повідомив Сергій Рак, на орендованій земельній ділянці на вулиці Миколайчука, 1, яка належить ПП „Мінотавр”, прокладають вентиляційний канал по димовій трубі та встановлюють охолоджувальний агрегат.

Представники „МакДональдзу” не погоджували прокладання системи вентиляції та електромереж по стінах будинку №35 на проспекті Свободи з Управлінням архітектури та містобудування Львівської міськради, повідомили працівники „Мінотавру”.

Вони, зокрема, зверталися до виконавчого комітету Львівської міськради. П’ятого вересня Інспекція Держархбудконтролю видала розпорядження припинити роботи з встановлення технологічних трубопроводів до часу проходження проектної документації. Проте, за словами пана Рака, будівельні роботи не припинено досі. Також ПІІ „МакДональдз” не погодило проведення робіт ані з „Мінотавром”, ані з мешканцями будинку №35.

Пан Віталій, один з мешканців будинку, вважає, що така забудова в історичній частині міста є неприпустимою. Він переконаний, що будівництво не лише незаконне, а й ведеться некваліфіковано. Зокрема, тріщини у стінах сягають четвертого поверху, порушено звукоізоляцію будинку. „Не дотримано санітарних норм, водовідвідні труби проведено через приватні підвали”, – повідомив він.

Ще 27 січня мешканці будинку звернулися до Галицької районної прокуратури Львова з проханням припинити роботи та вжити необхідних заходів згідно з чинним законодавством України. Але будівництво тривало. Тому 15 липня мешканці подали позов у Господарський суд Львівської області. Також вони зверталися з колективною заявою в Управління архітектури та містобудування Львівської міської ради, де їм повідомили, що „МакДональдз” погоджував з управлінням питання робочого проекту з прокладання систем вентиляції та електромереж. Не допомогли звернення до мера Львова Андрія Садового та громадської приймальні Президента України. В ЛКП „Айсберг”, до якого належить будинок, мешканцям повідомили, „що нічого не можуть зробити, бо це Київ”.

Наразі будівництво майже завершується. Проте мешканці кажуть, що „МакДональдз” не приймуть в експлуатацію, оскільки для цього потрібний дозвіл жителів будинку. А його, заявив пан Віталій, з міркувань особистої безпеки вони не дадуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *