ОСТАННІ НОВИНИ

Сесія нагородила найкращих львів`ян

|

Сьогодні під час урочистого засідання сесії міської ради депутати за традицією нагородили кращих львів` ян, визначених у трьох номінаціях.

Зокрема, звання почесного громадянина Львова отримав лікар-ортопед Михайло Маркович. Окрім медичної діяльності, він займається наукою і меценатством – його коштом встановлено пам`ятники Іванові Трушу та Никифору з Криниці. Він також є автором монографій про творчість цих мистців.

“Львів` янкою року” стала президент ГО “Форум видавців” Олександра Коваль. Міська влада нарешті вирішила визнати заслуги пані Лесі в популяризації української книги.

А в номінації “Родина року” нагородять родину Яцівих за “вагомий внесок трьох поколінь родини в розвиток духовного та культурного середовища Галичини”.

Проте нагородження почесних львів’ян відбулося із затримкою, оскільки у депутатів виникли розбіжності щодо назв почесних номінацій. Як повідомив “Львівському порталу” депутат міської ради Роман Федишин дискусії тривали щодо номінації “Львів’нин року”. Окремі депутати пропонували замість номінації “Львів’янин року” присвоїти ще одне звання – почесний громадянин Львова. Натомість міський голова Андрій Садовий сказав, що дискусій щодо номінацій та номінантів не було, а сесія затягнулася через те, що депутати дискутували про свою роботу. Урочисте нагородження відбудеться у суботу, 30 вересня, у Львівській опері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *