ОСТАННІ НОВИНИ

Міська організація СПУ саморозпустилася

|

Вчора, 27 вересня, під час позачергового надзвичайного етапу XIII Львівської міської партійної конференції СПУ понад дві сотні членів Соціалістичної партії склали свої партквитки на стіл вже колишньому першому секретареві міського комітету СПУ Віктору Савченко. Таким діями вони висловили власний протест «проти репресій керівника ЛОК СПУ Євгена Таліпова» та виразили недовіру останньому. Відповідну заяву про вихід із лав СПУ та саморозпуск міський комітет Соцпартії озвучив Віктор Савченко.

У своїй заяві львівські соціалісти стверджують, що «Таліпов, використовуючи своє службове становище, протягом п’яти місяців проводить репресії щодо своїх однопартійців».

«Задовольняючи свої «вождівські» амбіції та рятуючи свій клановий партійний бізнес, Таліпов Є. М. скотився до проведення «псевдо альтернативної» Львівської міської конференції СПУ за участю менше ніж 20 із 92-ох делегатів та взагалі сторонніх осіб і створення «ручного» Львівського міському СПУ при існуючому легітимному Львівському міському СПУ, обраному конференцією 5 листопада 2005 року терміном на 2 роки… Вважаємо стиль керівництва Таліпова Є. М. несумісним з його перебуванням у лавах СПУ і в черговий раз виражаємо йому недовіру… Цим кроком ми намагаємось ще раз привернути увагу голови СПУ Олександра Мороза та Політради СПУ до нездорової морально-психологічної та політичної ситуації у лавах СПУ на Львівщині», – йдеться у заяві.

9 червня на XIII конференції Львівської міської парторганізації СПУ обрано нового першого секретаря міського комітету. Ним став Сергій Гончарук, який раніше працював секретарем ЛОК СПУ. Як тоді розповів перший секретар ЛОК СПУ Євген Таліпов, «перед початком конференції відбулася провокація, яку організував попередній перший секретар ЛМК СПУ Віктор Савченко». За словами Таліпова, «очолювана Савченком група людей, раніше виключених з партії, за певний час до конференції пройшла в зал і заблокувала вхідні двері приміщення, де планувалося проведення конференції. «Конференція дії цих людей осудила, назвала провокативними і розцінила як намагання залишитися при владі», – зазначив Таліпов

13 червня 2006 року Львівська міська організація СПУ скерувала звернення Політраді, ЦК СПУ, обласним та міським комітетам СПУ, в якому просила створити комісію, яка б «неупереджено розібралася з ситуацією у Львівській партійній організації».

Львівський міський комітет СПУ до вчорашнього дня нараховував 2010 осіб, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *