ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюховичах відбудеться Міжнародна практична конференція стратегічного планування розвитку мирянського руху УГКЦ

|

Перша в Україні Міжнародна практична конференція стратегічного планування розвитку мирянського руху „Будьмо цілісним Тілом Христа для добра мирян” відбудеться 28 – 30 вересня в Реколекційно-відпочинковому центрі Львівської архиєпархії у Брюховичах. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив синкел у справах мирян Львівської Архиєпархії о. Володимир Ольшанецький.

„Останнім часом у церкві постійно розглядають питання ролі мирян у розвитку церкви, цьому приділяють значну увагу. На останніх синодах вирішили створювати більше комісій, які б опрацьовували діяльність мирян”, – зазначив о. Володимир Ольшанецький.

Практичними організаторами конференції буде синкел у справах мирян Львівської Архиєпархії, призначений Координатором архиєпархіальних комісій та Центр мирянського лідерства за фінансової підтримки Фідель Готц Фундації із Ліхтенштейну. Проводитиме конференцію директор католицької фундації Adveniat із Німеччини. Приїдуть представники з Німеччини, Голландії, також з Ліхтенштейну.

„Ця конференція є першою спробою спільно всім комісіям патріаршого, митрополичого міжєпархіального та архиєпархіального рівнів разом з духовенством та католицькими навчальними закладами розробити план співпраці церкви для реалізації її місії”, – зазначила директор Центру мирянського лідерства Ольга Зарічинська.

З нагоди конференції перевидано матеріали другої сесії Патріаршого собору „Роль і місце мирян у церкві”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *