ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде міжнародний конгрес до 150-річчя Івана Франка

|

З 27 вересня до 1 жовтня у Львівському національному університеті імені Івана Франка проходитиме Міжнародний науковий конгрес „Іван Франко: дух, наука, думка, воля”, присвячений 150-річчю від дня народження Каменяра. Як повідомляє прес-центр, проведення конгресу зініціював ректор Франкового університету Іван Вакарчук, директор Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України Микола Жулинський та директор Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України Мирослав Попович.

Завтра, під час відкриття конгресу, у стінах університету виступлять міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко, міністр культури та туризму Ігор Ліховий, голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, голова Львівської облради Мирослав Сеник та мер Львова Андрій Садовий.

До участі у конгресі організатори запросили понад 500 науковців, публіцистів, філологів та літераторів з України, США, Австрії, Німеччини, Польщі, Сербії, Хорватії та Росії.

У рамках конгресу працюватимуть 25 секцій та буде проведено два круглі столи, на яких обговорюватимуть значення наукової, публіцистичної та літературної діяльності Івана Франка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *