ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові всьоме пройде театральний фестиваль «Золотий лев»

|






VII Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев—2006» триватиме з 29 вересня по 5 жовтня, про це під час прес-конференції повідомив організатор фестивалю Ярослав Федоришин.

За його словами, офіційне відкриття фестивалю заплановано на перше жовтня, під час святкування 750-річчя Львова. «Цього року це буде щось грандіозне. У нас будуть актори на пневматичних ходулях, це свого роду ходячі батути. Під час фестивалю, який має символічну назву «Сусіди», ми покажемо розвиток театру у сусідніх країнах», – розповідає Я. Федоришин.

Він наголосив, що велику увагу приділено вуличним виставам, щоб залучити якомога більше глядачів. „Родзинка цьогорічного фестивалю є приїзд французького театру «Кулермеханік». Театр показуватиме виставу Рі-Бонд «007», це шоу на гідравлічних ходулях”, – сказав Я.Федоришин.

Організатор фестивалю також оповів, що спеціально запросив три театри з Білорусії. «Всі говорять, що це режимна країна, а я хотів показати розвиток їх театру. Також до нас приїде сербський театр», – сказав Я.Федоришин. Зокрема, до Львова з Білорусії приїжджає брестський драмтеатр з виставою «Дядя Ваня», Сучасний художній театр з Мінська, який привозить джазову виставу «Дванадцята ніч», де ролі виконують лише чоловіки, та Могильовський драмтеатр, який покаже виставу «Всі п’єси Шекспіра», яка ознайомлює глядача з усіма 37 п’єсами У. Шекспіра.

„Хочу також виокремити виставу театру КТО з Кракова, який гратиме спектаклі у приміщенні, хоча цей театр до цього виконував лише вуличні вистави. Кияни покажуть дві вистави «Московіада» (Київський молодий театр) Андруховича, яку ставить вперше. Ще одна київська вистава – «Ромео і Джульєтта» театру «На лівому березі», – додав Я. Федоришин.

Перший день фестивалю присвячено львівським театрам. «Ми показуватимемо усі львівські театри, які подали заявки. Я нікого не відбирав, щоб потім два роки про мене не говорили усі театри міста. Закордонні театри ми запрошували самі, вистави яких я вже колись бачив», – розповів керівник театру. Театр «Воскресіння» показуватиме прем’єру «Вишневий сад»,який вперше ставиться на вулиці. «Ми її показували у Гданську на «Феті», де вона здобула гран-прі», – поінформував Я. Федоришин.

Бюджет цьогорічного фестивалю 600 тис. грн. Чи не вперше міська влада допомогла – брала участь у фінансуванні цього заходу.

Директор театру також розповів, що цього року театр Віктюка не буде почесним гостем фестивалю. «Останнє кохання Дон Жуана, або ешафот кохання…» Віктюк привозить 25 вересня, їх гастрольний графік не дозволяє їм приїхати у дні проведення фестивалю», – говорить Б. Федоришин.

У межах фестивалю відбудуться виставки 25 молодих театральних художників, семінар за участі директорів театрів «Розвиток театрального мистецтва», передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *