ОСТАННІ НОВИНИ

У Бориславі зарплатня “бюджетного” стоматолога складає 38 гривень

|

Податкові органи Львівської області провели моніторинг діяльності окремих категорій медичних працівників бюджетних установ та закладів охорони здоров’я, зокрема, з надання стоматологічних послуг, щодо отримання доходів та сплати ними податків, передає прес-центр ДПА у Львівській області.

Для цього здійснено аналіз відомостей вказаних категорій працівників за I та II квартали 2006 року. У більшості випадків середня заробітна плата медичних працівників бюджетних закладів охорони здоров’я є вищою за розмір мінімальної заробітної плати. Однак, у першому півріччі цього року в стоматологічному відділенні Радехівської центральної районної лікарні середньомісячна заробітна плата лікаря–протезиста становила 178,45 грн., у Сколівській стоматологічній поліклініці середня зарплата лікаря – 92 грн.

Працівники ДПІ у Бориславі виявили, що в центральній міській лікарні є чотири посади зубних техніків, зайняті 13 спеціалістами (по 0,25 ставки), а їхня середньомісячна зарплата складає 38 грн.

В результаті проведеного моніторингу зарплат стоматологічних медичних працівників бюджетних установ працівниками ДПІ у Стрийському районі зафіксовано, що із 96 стоматологів 29 осіб отримують заробітну плату нижчу від мінімальної.

Штатна чисельність стоматологів у поліклініках встановлюється згідно з чисельністю населення району і розробляється фінансовим управлінням відповідно по районах. Оскільки за останні роки постійно зменшується чисельність населення, відповідно, зменшується кількість стоматологів. Для вирішення цієї проблеми лікарів за власною згодою переводять на неповні робочі оклади.

Податкові інспекції області звернулися до голів райдержадміністрацій та міських голів з проханням звернути увагу на виплати належної заробітної плати таким працівникам та на цільове використання державного та комунального майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *