ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати відстояли слово „ухвала”

|

Депутати Львівської міської ради сьогодні затвердили документ, який регламентує діяльність і повноваження кожного з них зокрема та міської ради загалом. Після довгих дискусій щодо назви актів, які може приймати рада, за новий Регламент міської ради проголосували 72 міські обранці.

Найбільшу частину обговорення проекту Регламенту депутати присвятили статті 64, яка визначає, що рада приймає нормативні акти у формі ухвал, доручень, заяв, звернень та процедруних рішень. Зауваження до цього пункту висловив депутат Теодор Дяків, який сказав, що, відповідно до Закону України „Про місцеве самоврядування”, міська рада приймає рішення, а не ухвали. Відтак депутат запропонував замінити це слово.

Проти зміни „ухвали” на „рішення” виступили депутати попереднього скликання, які заявили, що слово „ухвала” є здобутком їхньої каденції. Депутатка Тетяна Крушельницька сказала, що назва „ухвала” з’явилася в регламенті міської ради не з традиції, а з потреб української мови. Свою колегу підтримав Юрій Кужелюк, який зазначив, що депутати повинні шанувати і закон, і традицію, яку заклала попередня каденція. „Якщо б ми так ревно дотримувалися закону, то в нас досі у Львові стояв би пам’ятник Леніну. Тому наша фракція пропонує такий варіант: залишити слово „ухвала”, а в дужках написати „рішення”. Таким чином ми з тої колізії вийдемо”, – запропонув Ю.Кужелюк.

У підсумку пропозиція Т.Дяківа вилучити з Регламенту слово „ухвала” не набрала потрібної кількості голосів.

Регламент Львівської міської ради визначає місце і час проведення пленарних засідань, права й обов’язки депутатів, а також їхніх помічників-консультантів. Документ також регламентує діяльність і повноваження депутатських фракцій, груп, посадовців міської ради, міського голови, секретаря та постійних депутатських комісій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *