ОСТАННІ НОВИНИ

Ціна на газ для населення – питання номер один – Іван Варга

|

Питання ціни на газ для населення стоїть чи не першим у черзі, сказав сьогодні під час прес-конференції заступник генерального директора ДК “Газ України” Іван Варга, коментуючи заяву лідери БЮТ Юлії Тимошенко про те, що ціни на газ власного видобутку є завищеним.

“Ціна на газ для населення стоїть на порядку денному як номер один, бо дуже різко пішло підвищення кінцевої ціни. Треба згадати, що ціна на газ для населення не підвищувалася з 99 року. І всі ми знали кінцеву ціну – 175 гривень, але це не ціна самого газу, а з врахуванням усіх супутніх витрат, а ціна газу складала 104-105 гривень, або 20 доларів, а в Росії ціна для населення становить майже 50 доларів і нам дуже важко розмовляти з росіянами” – зауважив І.Варга.

За його словами, добуток українського газу доволі значний період часу був дотований за рахунок інших джерел, в тім числі, й за рахунок експорту газу, відтак така ситуація не могла тривати безмежно. “Але мова не повинна йти власне про собівартість газу, бо туди входять не лише витрати на добуток газу, але й витрати, спрямовані на те, щоби зробити з цього газу товар. НАК займається не лише добутком газу, і тому витрати на добуток компенсувалися з інших джерел, в тім числі й за рахунок експорту газу. Однак так не могло тривати весь час і тому уряд прийняв рішення про підвищення ціни” – сказав заступник гендиректора ДК “Газ України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *