ОСТАННІ НОВИНИ

Львову подачу газу не припинятимуть. Поки що

|

Заступник генерального директора ДК “Газ України” Іван Варга заявив, що внаслідок сьогоднішніх перемовин у Львівській області, підприємствам теплокомуненерго подачу газу не припинятимуть, як це анонсувалося раніше.

За словами І.Варги, загальний борг підприємств ТКЕ області за це рік складає 19 млн гривень, а рівень розрахунків становить 82%. За цим показниками область входить до десятки найкращих регіонів країни, хоча у деяких містах ситуація дуже напружена.

Водночас він зазначив, що борги в регіонах за газ викликані не тим, що не платить населення, а тим, що тарифи не відповідають рівню цін на газ, відтак виникають суттєві розриви. Проте, відповідаючи на запитання, І.Варга підкреслив, що це не означає, що у такий спосіб “Газ України” спонукає місцеву владу підвищувати тарифи на тепло. “Ми нікого не агітуємо – якщо хтось має можливість покривати ці розриви за рахунок бюджетних коштів, як це роблять у Львові чи Севастополі, де місцева влада дуже дбає за теплову енергетику” – сказав він”.

Також він спростував повідомлення про те, що буцім газовики мають намір взяти в управління об `єкти ТКЕ. «Нам це не потрібно, це не наше» – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *