ОСТАННІ НОВИНИ

До 750-ти річного ювілею Львів підсвітять

|

До 750-ти річчя Львова всі архітектурні споруди, які знаходяться в історичних частинах міста, освітлюватимуться. Наразі виконано роботи по ілюмінації центральних об’єктів Львова. Як розповів журналістам директор ЛКП “Львівсвітло” Євген Бентковський, вже ілюміновано Будинок Вчених, Оперний театр, Ратушу, площу перед пам’ятником Іванові Франкові. Проводяться роботи по підсвітці споруд, зображених на емблемі святкуваня.

Наразі “Львівсвітло” закінчило ілюмінацію Торгової, Чигиринської, Кульпарківської та Кульчицького вулиць. На ці роботи мерія виділила 100 тисяч гривень. Найближчим часом такі роботи розпочнуться на вулицях Пасічна та Богдана Хмельницького.

Окрім того, від вчорашнього вечора по-новому засвітився Сихівський міст. Тут роботи по заміні зовнішньо-освітлювальних приладів тривали близько місяця. Таким чином на мості встановили 22 нових світильники, 45 – відремонтували, замінили 1 тисячу метрів самонесучого ізольованого проводу. За словами Євгена Бентковського, у випадку обриву електромереж такий провід захистить від розповсюдження струму.

Директор “Львівсвітла” зауважив, що наразі підприємство розробляє проекти по заміні залізобетоних опор на металеві, які є значно надійнішими. З метою економії електроенергії відбувається заміна старих ртутних ламп на натрієві.

Також він наголосив, що цьогоріч на роботи із зовнішнім освітленням мерія виділила 6 мільйонів гривень. “4 мільйони 500 тисяч гривень з цієї суми скеровано на оплату електроенергії за зовнішнє освітлення. Відповідно півтора мільйона – на його експлуатацію”, – сказав Євген Бентковський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *