ОСТАННІ НОВИНИ

„Наша Україна” проти планів уряду скоротити допомогу при народженні дитини

|

Фракція „Наша Україна” у Львівській обласній раді поширила заяву, у якій висловлює стурбованість планами уряду змінити принципи виплати грошової допомоги при народженні дитини, передає із сесійної зали кореспондент „Львівського порталу”.

Депутат Олесь Старовойт зачитав заяву, у якій йдеться про те, що депутати стурбовані наміром нового уряду переглянути принципи надання допомоги при народженні дітей. „Держава гарантувала кожній родині чи матері виплату допомоги у розмірі 8 тисяч гривень. Ця програма стала серйозною матеріальною підтримкою для кожного новонародженого і підвищила довіру людей до держави,” – зазначено у заяві.

За даним НУ, у першому півріччі цього року на 7% зросла народжуваність в Україні, що є найвищим показником за кілька останніх десятиліть. Депутат Старовойт також зазначив, що з урядового проекту бюджету на 2007 рік випливає, що виплати цієї допомоги залежатимуть від рівня сукупного доходу родини, а також від числа непрацездатних осіб у родині. „Це може завдати удару самій ідеології програми з допомоги при народженні дітей, бо головне в цій програмі є те, що всі діти рівні,” – зазначив він.

Депутати з „Нашої України” вважають, що „допомога при народженні дитини, як й інші соціальні досягнення, мають бути не лише збережені, але й примножені”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *