ОСТАННІ НОВИНИ

Одуха радить львів’янам не створювати ілюзій та виробляти субсидії

|

Міська влада Львова радить жителям не створювати собі ілюзій і не сподіватися на те, що міській бюджет зможе взяти на себе тягар підвищення цін на газ. Перший заступник міського голови Микола Одуха сьогодні на громадських слуханнях з приводу підвищення цін на теплову енергію сказав, що місто для цього не має грошей, а якщо і знайде частину коштів, то тоді у Львові не ремонтуватимуть доріг і не освітлюватимуть вулиць.

“Місто не має коштів на цю компенсацію. Відповідно, борг ляже на комунальні підприємства. І тоді постане питання про зняття “Львівтеплоенерго” з ліміту на газ”, – наголосив М. Одуха.

Відтак заступник мера запропонував львів’янам погоджуватися на нові тарифи і виробляти субсидії, які є реальною допомогою держави. “Ми пропонуємо прийняти той тариф і повертати собі різницю за рахунок субсидії”, – сказав чиновник. І щоб переконати громадськість остаточно, М. Одуха пообіцяв, що місцева влада посприяє тому, щоб у місцях оформлення субсидій було створено належні умови.

Натомість депутат Львівської міської ради, член комісії з визначення тарифу на теплову енергію Теодор Дяків заявив, що сьогодні львів’яни не готові приймати будь-яке рішення щодо тарифів. Адже ні організації, які вивчають проблему підвищення цін на тепло, ні члени депутатської комісії досі не подали висновків економічного обґрунтування нового тарифу. «Жодна громадська організація не може сказати, чи ці ціни обґрунтовані. Чи варто тоді проводити громадські слухання?», – зазначив Теодор Дяків.

Нагадаємо, у мерії вивчають можливість збільшення тарифів на послуги з централізованого опалення у 2,3 раза. Відповідно до цього, ціна на тепло моє зрости зі 76 гривень до 178 гривень за одну гігакалорію. За словами М. Одухи, якщо міська рада не затвердить нових тарифів на тепло, теплопостачальні підприємства нашого міста зазнають збитків до 100 мільйонів гривень, не зможуть розрахуватися за газ і отримати ліміт для вироблення тепла. Натомість громадські організації заявили, що вимагають стовідсоткової компенсації підвищеного тарифу за рахунок міського бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *