ОСТАННІ НОВИНИ

Бажаючих будувати магістраль Львів-Краковець виявилося замало для тендера

|

Другий тендер з будівництва концесійної автомагістралі Львів–Краковець не відбувся через те, що не було двох чи більше претендентів, а лише один. Про це сьогодні, 19 вересня, повідомив власкору Західної інформаційної корпорації керівник апарату-заступник голови Яворівської РДА Ігор Гевко.

«Я двічі мав розмову з віце-президентом консорціуму «Трансмагістраль» Володимиром Федюком, який першого разу мене запевнив, що тендер обов’язково відбудеться, справа нарешті увінчається успіхом – яворівчанам нічого переживати. А сьогодні я довідався від віце-президента, що тендер не відбувся. Виявляється, не було достатньої кількості бажаючих взяти в ньому участь».

За словами Ігоря Гевка, проблема з концесійною дорогою, яка б розвантажила державну автотрасу Львів-Краковець, вирішилася б уже давно, якби іспанська фірма «Nesko Entrecanales Cubiertas, S.A», яка ще три роки тому виграла тендер, не відмовилася від цієї затії, так і не розпочавши робіт, – через те, що не отримала від уряду України бажаних гарантій.

«Консорціум «Трансмагістраль» створено 1999 року як статутне об’єднання юридичних осіб для реалізації проекту з будівництва й експлуатації нової автомобільної дороги Львів-Краковець – на умовах концесії. Функції концесієдавця виконує Державна служба автомобільних доріг – «Укравтодор». Інвестор, який би виграв тендер, став би членом консорціуму «Трансмагістраль», який володіє концесією на зведення та експлуатацію цього майбутнього, світового взірця автобану», – пояснив власкору ситуацію ЗІКу Ігор Гевко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *