ОСТАННІ НОВИНИ

До липня наступного року склад у Брюховичах ліквідують

|

До липня наступного року склад у Брюховичах ліквідують, повідомив сьогодні під час прес-конференції командувач військами Західного оперативного командування Михайло Куцин. За його словами, зараз на складах у Брюховичах розміщено 24 тисячі тонн боєприпасів, хоча ще минулого року було 40 тисяч.

Водночас М.Куцин зазначив, що на складах ЗахОК не залишилося реактивних боєприпасів – їх вивезли до склади в інші регіони України. Це стосується складів у Бродах, Яворові, Володимирі-Волинському, Чернівцях та Мукачевому, де залишилися лише запаси стрілецької зброї і артснарядів для оперативного використання.

За словами М.Куцина, зараз боєприпаси концентрують лише у тих частинах, які залишаться діючими після 2011 року. Зокрема, реактивні снаряди будуть зберігатися лише на території спеціального центру у Делятині, який зараз облаштовують за найновішими вимогами.

Цього року вивезено понад 30 тисяч тонн боєприпасів, і лише третину з них – на утилізацію. Решта пішла на зберігання в складі на території Центральної та Східної України.

Командувач військами ЗахОК зазначив, що дуже багато робиться для того, щоби максимально знизити небезпеку від складів. Цього річ на ці заходи витрачено 4,5 млн гривень. За них закуплена пожежна техніка, обваловані місця зберігання боєприпасів та укомплектовано особовий склад пожежних команд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *