ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські організації обурені показовими слуханнями у міській раді

|

У Львівській міській раді відкрилися громадські слухання проекту положення про створення Органів самоорганізації населення (ОСН) на базі багатоквартирного будинку, вулиці чи кварталу. Представники громадських організацій, які прийшли на слухання, вважають, що документ є непотрібним та „просувається” поспіхом.

Громадські організації, зокрема обурені тим, що автори документу не повідомили їх завчасно про слухання, а відтак не дали можливості їхнім юристам детально проаналізувати його. Як резльтат, на обговорення прийшло близько 10 осіб, разом з журналістами їх назбиралося заледве 20.

Голова правління Асоціації платників податків Львівщини, депутат Львівської міської ради Теодор Дяків вважає, що такою організацією влада намагається пролобіювати власні інтереси.

„Положення, яке ми сьогодні обговорюємо, взагалі не потрібне. У законі все написано, хто має право створювати ОСН, як створювати, які його завдання… Сьогоднішнє засідання – це демонстрація, що влада щось хоче зробити. А положення пристосовується під таку відому організацію, як „Самопоміч”. Це моя точка зору”, – заявив Т.Дяків.

Як повідомив радник міського голови з правових питань Радіон Виховальський, планується, що у міській раді буде створено спеціальний відділ, який допомагатиме організаційно та інформаційно утворенню Органів самоорганізації населення. Положеня вже розглядалося на засіданні міського виконавчого комітету та має виноситися на затвердження сесії.

Згідно з положденням Органи самоорганізацї населення є добровільними об’єднаннями громадян за територіальною ознакою. ОСН має бути юридичною особою, мати свідоцтво про державну реєстрацію, розрахунковий рахунок, печатку та власність. Органи самоорганізації населення можуть разом з депутатами представляти інтереси жителів будинку чи вулиці у відповідній місцевій раді. Вони також можуть вносити зміни до проектів місцевих програм соціально-економічного та культурного розвитку, долучатися до планування забудови території ОСН. Разом з депутатами вони визначають пріоритети у використанні коштів з депутатського фонду. Вони ж можуть бути присутніми на апаратних нарадах райадміністрацій тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *