ОСТАННІ НОВИНИ

328,7 га землі з Брюхович перейшли до Грибович законно?

|







Фахівці Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України стверджують, що немає жодних підстав скасовувати рішення Львівської обласної ради №278 від 1 лютого 1993 року, згідно з яким до Грибовицької селищної ради було включено 328,7 га земель, що належали Брюховецькому лісництву. Про це повідомив голова тимчасової контрольної комісії, яка переглядає законність земельних рішень І-IV каденцій Львівської обласної ради, депутат облради від ВО «Свобода» Володимир Говірко.

«Я, як голова тимчасової контрольної комісії, яка переглядає земельні рішення І-IV каденцій Львівської обласної ради, звернувся в Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України з метою, аби фахівці Інституту дали науково-правову експертизу рішенню Львівської облради №278 від 1 лютого 1993 року щодо відчуження земель від Брюховецького лісництва та включення їх до Грибовицької селищної ради. На розгляд експертів пропонували два питання: чи мала повноваження ЛОР тоді приймати таке рішення і чи правомірною є вимога прокурора області його відмінити. Загалом висновок експертів зводиться до того, що вказане рішення обради відміні не підлягає», – розповів В. Говірко.

В. Говірко також зазначив, що незабаром буде скликано засідання очолюваної ним тимчасової комісії, під час якого і буде сформовано проект рішення, котрий виноситиметься на сесію ЛОР, повідомляє ЗІК.

«Щоправда, я вже неодноразово наголошував, що більш важливими для нас є земельні рішення останніх двох років – комісія приділятиме їх розгляду особливу увагу», – резюмував депутат.

4 липня 2ього року у Львівській обласній раді було створено тимчасову контрольну комісію, яка переглядатиме земельні рішення І-IV каденцій Львівської обласної ради. Очолив комісію депутат від фракції ВО «Свобода» Володимир Говірко.

Причиною створення комісії стали протести прокурора Львівської області на певні рішення ЛОР: «Про зміни та встановлення меж села Волосянка Сколівського району» від 03.03.2006 р.; «Про затвердження проектів формування територій та встановлення меж сільських, селищних рад» в частині затвердження проекту формування території Грибовицьої сільської ради загальною площею 1882 га та затвердження її меж від 17.06.1997р.; «Про ефективне використання земель запасу» в частині включення до земель Грибовицьої сільської ради Жовківського району земель Брюховицького лісництва Львівського лісопарку загальною площею 328,7 га від 01.02.1993 р. та ін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *